Posted in Fotboll

Utrustning i fotboll

Utrustning i fotboll Posted on augusti 3, 2017

Fotboll är en sport som kräver relativt lite utrustning, både när det gäller själva spelet och när det gäller spelarnas kläder. För att spela fotboll behövs egentligen inget mer än själva fotbollen (samt två mål, om man räknar det till utrustningen). Vill man spela fotboll enligt reglerna krävs det också att spelarna bär en viss utrustning, men inte heller den är särskilt omfattande.

I skyddsväg är till exempel ett par beskydd det enda spelarna bär. Benskydden sitter på smalbenens framsida, och skyddar således den del av en fotbollsspelares kropp som är mest utsatt för skaderisk. Benskydden täcks och hålls på plats av fotbollsspelarnas strumpor, som ska vara särskilda fotbollsstrumpor. Dessa är extra långa (vanligtvis går de till strax under knäna) för att de ska täcka hela benskyddet.

En annan viktig del av spelarnas utrustning är så klart deras matchtröjor. Ett lag har vanligtvis en lagtröja (eller ett set med tröja, shorts och strumpor) för hemmamatcher och en för bortamatcher. Något som är mycket vanligt, särskilt på lagtröjorna för lag som spelar i de högre ligorna, är att de är täckta av lagets sponsorer. Detta eftersom det är ett av de bästa sätten för sponsorerna att få visa upp sin logga i samband med laget, då matcherna sänds i tv där alla ögon är på spelarna. Om du själv är manager för ett mindre fotbollslag, och ni ännu inte har några matchtröjor, kan du enkelt trycka tröjor med tryck (till exempel med era sponsorer) på Medtryck.com.

Slutligen måste varje fotbollsspelare självklart vara utrustad med ett par fotbollsskor, och dessa är på samma gång den dyraste och den viktigaste delen av en fotbollsspelares utrustning. Förutom att man hittar ett par skor med bra passform och i rätt storlek är det också viktigt att man väljer rätt typ av sko för det underlag man vanligtvis spelar på – det finns nämligen olika varianter för konstgräs, vanligt gräs, grus och inomhusplaner. Skillnaden består i dobbarnas utformning, som är anpassade för att ge bra grepp på de olika förutsättningar som underlagen innebär. Spelar man på hög nivå är det inte ovanligt att man har flera par fotbollsskor, så att man alltid har ett par skor som är optimala för det underlag man ska spela match på.

magnetism