Posted in Uncategorized

Så galna är lönerna i toppfotbollen

Så galna är lönerna i toppfotbollen Posted on juli 7, 2022

Fotboll är en sport som engagerar många miljoner över hela världen. Det är egentligen ganska fantastiskt att 22 vuxna människor som jagar en boll kan göra så mycket skillnad i en supporters vardagsliv. Det som är ännu galnare är att de bästa spelarna i världen tjänar flera miljoner kronor, inte om året, inte i månaden utan i veckan! Det är summor andra tjänar på kanske 10 år. Det är ju lite skevt men vill någon betala de lönerna så är det bara för toppspelarna att tacka och ta emot. I den här artikeln ska vi sätta perspektiv på hur mycket en veckolön för en toppspelare är.

Skönhet

Om vi utgår från en lön på fyra miljoner i veckan, det vill säga hisnande 208 miljoner om året. Med den lönen kan ett manligt fotbollsproffs göra 6 666 köp av parfym till sin dam eller sig själv i veckan. Detta under förutsättning att parfymen kostar 600 kronor. Detta är ju dock om alla pengar skulle lagts på parfym till dam eller herr, vilket det mest sannolikt inte gör. Fotbollsproffs är generellt måna om sitt utseende och således är det dock viktigt med en bra parfym både till sig själv samt en fin parfym till dam. På parfym.se kan du dessutom hitta många av de parfymer som fotbollsstjärnorna använder till bra pris.

Bilar

Ett annat intresse för många fotbollsproffs är bilar. Man har ofta flera bilar och det är inte de billiga modellerna. Med en månadslön på 4 miljoner kan man köpa en ny Ferrari ungefär varannan vecka. Om det skulle bli ett mer miljömedvetet val och köp av Tesla Model X så skulle man kunna köpa tre sådana i veckan. Så det är kanske dags att snöra på sig fotbollsskorna och börja spela fotboll så man har en chans på de galan lönerna.

Privatjet

Det finns givetvis många olika prismodeller på privatjet, men det sträcker sig mellan 30 och 900 miljoner kronor. Skulle man köpa ett “billigt” privatjet för 30 miljoner så måste man spela fotboll i nästan två månader för att ha råd till det.

Som vanlig arbetare är ovanstående rena fantasisummor som man aldrig kommer i närheten av. Men det är trots det intressant att få ett litet perspektiv på hur mycket pengar man faktiskt tjänar som fotbollsspelare.

magnetism