Posted in Uncategorized

Ha en annan karriär bredvid fotbollen

Ha en annan karriär bredvid fotbollen Posted on april 21, 2022

Att spela fotboll på proffsnivå är ingen garanti för att lönen som fotbollsklubben betalar är tillräcklig för att kunna leva på. Det finns stora löneskillnader mellan olika fotbollsklubbar men även mellan kvinnor och män. Om du är en fotbollsspelare men tycker att lönen är lite för knaper kan du komplettera din fotbollskarriär med ett annat jobb. Ett tips är att jobba deltid och vara egenanställd. Det finns egenanställningsföretag som kan fixa allt administrativt åt dig. När du är egenanställd jobbar du i princip som en egenföretagare men har ett egenanställningsföretag som skickar ut fakturan. Det egenanställningsföretag som du går via drar av egenavgifter, skatter och moms innan pengarna landar på ditt konto.

Du får bra erfarenhet av att jobba med annat

När du vill satsa på fotbollskarriären men ändå få in mer pengar på ett annat arbete är en egenanställning perfekt. Då kan du bestämma vilka uppdrag du tar. Det är flexibelt att arbeta på det sättet och du är anpassningsbar när det kommer till arbetstider. Om du arbetar med uppdrag under en viss period kan du själv disponera tiden och anpassa dig efter träningar och matcher. Du kommer att spara mycket tid på att inte behöva skicka ut fakturor eller hålla på med skatter och sociala avgifter, allt sådant tar mer tid än du kan tro. Det kan finnas många fördelar med att kombinera fotbollen med ett annat jobb. Du kan få något annat att tänka på och du får en annan typ av social interaktion som inte har med fotboll att göra.

Ha något att falla tillbaka på efter fotbollskarriären

När du har en sidokarriär bredvid fotbollen har du den dagen som du slutar att spela fotboll något att falla tillbaka på. Du har då förmodligen byggt upp något och har kunnat spara pengar och du behöver inte känna dig helt tom. Det är inte sällan som idrottspersoner som slutar med sin sport får någon form av identitetskris eftersom sporten varit hela livet. Om du inte vill behöva jobba extra bredvid fotbollen kan det vara en bra idé att utbilda dig om tid finns, för att ha något att falla tillbaka på sedan.

magnetism