Posted in Uncategorized

Hemmaträning vid sidan av fotbollen

Hemmaträning vid sidan av fotbollen Posted on november 1, 2022

När du spelar fotboll behöver du självklart en hel del bollträning och teknik. Dessutom är det viktigt att ha kondition för att springa i 90 minuter. Därutöver är även styrka och smidighet inslag som påverkar den fysiska prestationen. Vid sidan av fotbollsträningarna kan du därför med fördel även träna hemma.

Ett hemmagym är den optimala lösningen för att träna utöver de regelbundna träningarna med laget. Här får du tips på hur du kan träna hemma och vad du ska tänka på för att förbättra ditt fotbollsspelande.

Installera ett hemmagym

Oavsett hur stort eller litet utrymme du har hemma kan du ganska enkelt rigga ett gym för att träna styrka och smidighet. Det viktiga är att du väljer utrustning som gör det möjligt att träna mångsidigt med hela kroppen. Du finner det bästa utbudet av hemmagym på nätet där olika redskap och maskiner går att köpa på samma plats.

Har du gott om plats kan ett praktiskt multigym vara rätt köp medan du med mindre yta istället kan satsa på en skivstångsställning. Därutöver gäller det att komplettera med andra effektiva redskap såsom lösa vikter, justerbara band och till exempel kettlebells.

Att köpa ett hemmagym kostar en slant, men å andra sidan är fotboll knappast en av de dyraste sporterna. Du kompenserar gymköpet med relativt billiga utlägg för fotbollsutrustning såsom skor, kläder och medlemsavgift.

Tips på övningar i hemmagymmet

Som fotbollsspelare är det viktigt att träna mångsidigt och du behöver jobba med i stort sett hela kroppen. Se bara på Zlatans imponerande fysik och tränade muskelgrupper. Därför är tipset att lägga upp din träning hemma på ett strategiskt sett utifrån de regelbundna träningspassen på fotbollsplanen. Försök att träna varierat i ditt hemmagym där du exempelvis delar upp träningspassen efter kroppsdelar du ska träna. En dag kan du dessutom köra ett mer aktivt pass genom att exempelvis hoppa hopprep eller göra grodhopp tio minuter innan och efter styrketräningen.

Funktionella moment såsom knäböj med ett ben i taget, knäböj med upphopp och diverse utfallssteg är viktiga övningar för dig som spelar fotboll. Även magmusklerna behöver styrka eftersom det ger en stabil bål och det krävs om du ska bli en duktig fotbollsspelare.

magnetism