Posted in Uncategorized

Halloween hos fotbollsklubben

Halloween hos fotbollsklubben Posted on oktober 24, 2019

Hos i stort sett alla idrottsklubbar brukar högtider som halloween uppmärksammas på olika sätt. Ibland firas det stort, andra gånger betydligt mindre. Några gånger står det bara en pumpa utanför dörren. Hos en del fotbollsklubbar brukar man dock passa på att fira in höst och halloween riktigt ordentligt. Hur firandet sker kan variera men det finns några saker som brukar vara relativt vanliga.

Utklädningstävling

Det är inte alls ovanligt att det anordnas halloweenfester med utklädningstävlingar. Då gäller det för gästerna att komma på riktigt roliga eller otäcka dräkter att ha på sig. Man sminkar sig, hittar på en karaktär och spelar den. Ibland kan tävlingen vara uppdelad i olika kategorier. Det kan handla om att ha en läskig halloweendräkt, en rolig sådan, en realistisk dräkt eller kanske om att vara så lik en viss figur som möjligt.

Halloweenfotboll

En annan sak som ofta förekommer är att man spelar fotboll utklädd. Belysningen kring planen släcks ner, det kan finnas en självlysande fotboll och både barn samt vuxna får vara med. Det är inte alls ovanligt att också anhöriga får delta i de här matcherna. Spelas matcherna ute kan det stå marschaller uppställda kring planen som ger lite extra ljus och stämning. Här är reglerna ofta inte lika strikta som i en vanlig fotbollsmatch.

Fiskedamm

För barn kan en fiskedamm vara riktigt rolig. Det handlar om att man sätter upp ett skynke mellan två träd, i en dörröppning eller liknande. Barnen får sedan hålla i ett fiskespö med en lina på. I slutet av linan hänger en klädnypa eller annan form av nypanordning. Nypan kastas sedan över skynket. Där bakom sitter en eller flera personer och sätter fast saker i nypan som napp. Det vanligaste är att barnen får upp en liten leksak eller en godispåse. Till halloween kan det också vara så att de som sitter bakom skynket busar lite. Det kanske hänger toalettpapper i nypan när barnet drar i fiskespöet. Det kan också dyka upp en spindel eller något annat läskigt. Till slut brukar dock barnen få napp.

Rolig mat och dryck

När fotbollsklubben anordnar halloweenfest brukar det ofta bjudas på god mat och dryck. Ibland är det korv med bröd, hamburgare och lite saft att dricka. Man kan också festa till det lite extra. Varför inte göra en blodröd bål med läsk, vindruvor, is i form av ben och en hel del annat. Även maten kan spetsas till. En liten mandelbit i ena änden av korven gör att det ser ut som ett finger, lite svart pasta ger effekt och kanske kan man göra några spöken av maränger. Maten ska dock fortfarande vara ätlig och det gäller att hålla koll på eventuella allergier så att människor inte blir sjuka.

magnetism