Posted in Fotboll

Börja spela fotboll

Börja spela fotboll Posted on september 11, 2017

Fotboll är en sport som många kommer i kontakt med mycket tidigt. Till en början brukar det dock inte vara så seriöst – sporten utövas mest som lek, till exempel med de andra barnen i grannskapet. Lite senare kanske man faktiskt lär sig alla regler som hör sporten till, exempelvis om man spelar fotboll på idrottslektionerna i skolan.

Många har också fotbollsintresserade föräldrar, och detta bidrar naturligtvis till att man upptäcker sporten tidigt. Om du själv nyligen har blivit förälder, och skulle vilja spela fotboll med ditt barn så snart det blivit tillräckligt gammalt, kan det vara en fin present till både dig själv och barnet att bygga ett fotbollsmål på tomten, som ni kan öva straffsparkar vid. Du hittar enkelt allt material du behöver på Byggmax.se. Du hittar deras hemsida här.

Något som är viktigt är dock att man inte pressar sitt barn till att utöva fotboll. Precis som med allt annat kommer det sannolikt att leda till raka motsatsen mot vad man vill – barnet kommer att förknippa sporten med något negativt, och tappa all lust att spela. Märker man att barnet inte visar något intresse när det är litet är det bättre att vänta, och låta barnet prova sporten i en fotbollsförening när det har blivit lite äldre. Kanske får barnet en annan uppfattning av fotboll när de deltar på en organiserad träning, snarare än när man sparkar boll med pappa eller kompisarna.

magnetism