Posted in Fotboll

Sverige vann brons i Fotbolls VM 1994

Sverige vann brons i Fotbolls VM 1994 Posted on april 8, 2017

 

Sommaren 1994 är av de som upplevde den kallad för legendarisk. Det var en rekordsommar på flera sätt. Värdet präglades av högtryck, solsken och värme vilket gjorde att befolkningen var otroligt nöjd med sin semester det året. Dock var det kanske Fotbolls VM som gjorde att just sommaren 1994 gick till historien. Den folkfest som följde VM-slutspelen har knappt sett dess like i mannaminne. Överallt tutades det med bilar, badades det i fontäner eller bara brölades tillsammans i en euforisk gemenskap över detta under att Sverige tagit medalj i Fotbolls VM.

Som inte det vore nog toppades listorna av en sommarplåga som sent ska glömmas, den officiella VM-låten “När vi gräver guld i USA” som framfördes av Orup, Anders Glenmark och Niklas Strömstedt. Nu blev det ju inte bokstavligt talat helt rätt med just guld men väl en efterlängtad bronsmedalj.

Vägen till bronsmedaljen var kantad av en rad riktiga match-rysare som innehöll förlängningar så väl som straffläggning. Ett avgörande moment anses vara Ravellis legendariska straffräddning i kvartsfinalen mot Rumänien vilket också har utsetts till tidernas idrottsögonblick på Svenska Idrottsgalan.

Flera av spelarna i landslagstruppen 1994 är fortfarande några av våra mest kända fotbollsspelare genom tiderna.

magnetism