Posted in Fotboll

Världens bästa fotbollsspelare

Världens bästa fotbollsspelare Posted on februari 22, 2017

 

Det finns många olika bud och listor som fastställer världens bästa fotbollsspelare. En del listor förlitar sig på omröstningar, till exempel en tidning som låter sina läsare rösta fram vilka de anser vara de bästa spelarna. Andra väljer att utvärdera olika faktorer, till exempel antalet gjorda mål, vinster i mästerskap och vilket arvode spelarna får från sina klubbar.

Tidningen International Business Times listar den argentinska spelaren Lionel Messi som världens bästa fotbollsspelare för säsongen 2016/2017. Dock har den titeln utmanats av portugisen Cristiano Ronaldo som i början på 2017 vann priset som årets spelare för fjärde gången. Detta efter att han under året vunnit både Champions League med sin klubb Real Madrid och sen även Fotbolls EM med sitt landslag från Portugal. Ronaldo gjorde under året 56 mål på 58 matcher.

Ronaldo var bara rankad som nummer tre på den lista som International Business Times presenterar, men det finns nog många i världen som skulle vilja ranka honom som nummer ett. På samma lista finns bästa svenska fotbollsspelare först på plats 40, inte helt otippat är det Zlatan Ibrahimovic. På en lista gjord av “Daily Mail i slutet på 2016 kommer Zlatan på plats nummer sju.

magnetism