Posted in Fotboll

Fotbolls VM är populärast

Fotbolls VM är populärast Posted on maj 20, 2017

 

Sedan det första VM i fotboll hölls 1930 har turneringen bara växt i popularitet. Från början hölls inga “kvalificerande matcher innan VM utan alla länder som anmälde sig fick delta. Det första VM som ordnades hölls i Paraguay som då var den främsta fotbollsnationen i världen med två OS-guld. Den långa och dyra resan gjorde att det inte var så många länder som deltog. Det fanns 16 platser men det var endast 13 lag som dök upp till sist och endast fyra lag från Europa.

Annat är det idag när det kan delta 32 landslag i Fotbolls VM och det diskuteras att tillåta 40 länder att delta eftersom att fotboll bara växer i popularitet världen över. Det spenderas ofantliga mängder med pengar på att prospektera för att få arrangera VM. Även om det kostar mycket pengar att hålla i VM så räknar det arrangerade landet med att kunna tjäna tillbaka en del av pengarna eftersom Fotbolls VM får så mycket uppmärksamhet världen över.

Redan flera år i förväg börjar media att rapportera om hur förberedelserna inför VM går till, vilka arenor och infrastruktur som byggs och hur mycket pengar som spenderas. Under själva VM har matcherna runt 700 miljoner tittare över hela världen. Den senaste VM-finalen som spelades 2014 beräknas ha haft runt en miljard tv-tittare vilket är rekord.

Allt efter att arrangemanget har växt i storlek år för år har kostnaderna för Fotbolls VM också skjutit i höjden. Det VM som anordnades 1994 kostade cirka 30 miljoner dollar att arrangera, att jämföra mot 2014 då det beräknades att turneringen kostade hela 14 miljarder dollar. Dock kommer Fotbolls VM 2022 i Qatar att slå alla tidigare rekord med råge, det beräknas just nu att notan ska sluta på helt otroliga 177 miljarder dollar.

magnetism